Abdülkerim Bardakçı Marcao’nun Yerini Fazlasıyla Doldurdu

Galatasaray 2022 – 2023 sezonunda sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk yaşadı. Sarı kırmızılı takımın bu şampiyonluğu hak ettiğini taraflı tarafsız herkes dile getirdi. Her şeyden önce, ortada 14 maçlık bir galibiyet serisi vardı. Mauro Icardi, attığı gollerle sezonun yıldızı oldu. Kerem Aktürkoğlu asistleri ile göz doldurdu. Lucas Torreira, orta sahadaki mücadelesi ile atom karınca lakabını sonuna kadar hak ettiğini gösterdi. Dries Mertens tecrübesi ile bu takıma çok faydalı oldu. Sacha Boey, enerjisi ile fark yarattı. Victor Nelsson defansın vazgeçilmez ismiydi. Fernando Muslera kalesinde güven verdi.

Abdülkerim Bardakçı’dan ayrı bir paragrafta bahsetmek gerekir. 1994 doğumlu futbolcu, geçtiğimiz yaz transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden birisiydi. Oyuncuyu hem Fenerbahçe hem de Galatasaray istiyordu. Fenerbahçe başkanı Ali Koç, Abdülkerim Bardakçı için istenen transfer ücretini yüksek buldu. Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk’un ısrarla istediği deneyimli oyuncuyu kadrosuna kattı. Bu transfer için oyuncunun eski kulübü Konyaspor’a 2 milyon 800 bin Euro bonservis ödendi. Oyuncu ile üç yıllık sözleşme imzalandı.

Marcao’nun Gidişi Galatasaraylıları Üzmüştü

2019 yılının Ocak ayında Galatasaray’a transfer olan ve kısa süre içerisinde sergilediği performans ile fark yaratan Marcao, geçtiğimiz sezon Barcelona ile oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçlarının yıldızı idi. Oyuncunun bu performansı Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekti. Sevilla, geçtiğimiz yaz transfer döneminde oyuncuyu transfer etmek için Galatasaray’ın kapısını çaldı. Marcao, Sevilla’da oynamak istiyordu. Galatasaray, oyuncunun isteklerini de dikkate alarak Sevilla ile anlaştı. Sevilla, Galatasaray’a 12 milyon Euro peşin paranın yanı sıra iki milyon Euro da bonus ödedi.

Marcao Galatasaray defansının sigortası olarak dikkat çekiyordu. Yeni sezon öncesinde böylesine önemli bir oyuncunun takımdan ayrılması, Galatasaraylıları endişeye sürüklemişti. Ancak, bu oyuncunun yerini doldurabilecek bir isim vardı. O da Abdülkerim Bardakçı idi.

Abdülkerim Bardakçı Performansıyla Fark Yarattı

Abdülkerim Bardakçı, Galatasaray’daki macerasına pek iyi başlayamadı. Sarı kırmızılı takım, Süper Lig’in ikinci haftasında kendi sahasında Giresunspor’a 1-0 mağlup oldu. Abdülkerim Bardakçı, bu maçta yaptığı hata ile gole sebebiyet verdi. Galatasaraylılar, söz konusu maçın ardından deneyimli oyuncuya büyük tepki gösterdiler. Ancak, Abdülkerim Bardakçı, ilerleyen haftalarda toparlandı.

Deneyimli oyuncu bu sezon Süper Lig’de 30 maçta görev yaptı. Sahada 2 bin 655 dakika kaldı. 30 maçın tamamına ilk 11’de başlaması ve birçoğunda sahada 90 dakika kalması önemli bir detaydı. Abdülkerim Bardakçı defanstaki güzel performansını üç gol ve üç asist ile süsledi. Buna ek olarak, Türkiye Kupası’nda üç maçta 100 dakika süre aldı.

Abdülkerim Bardakçı, Marcao’nun yokluğunu kesinlikle aratmadı. Hatta, yerli bir oyuncu olmasından mütevellit Okan Buruk’un kadro oluştururken işini fazlasıyla kolaylaştırdı.