Ankaragücü Bayrakları İnmiyor

Bu sezon TFF 1.Lig’de gösterdiği başarılı performansla Süper Lig’e ara vermeden geri dönmeyi başaranAnkaragücü, 1 Mayıs günü Samsunspor karşısında aldığı sonuçla birlikte Süper Lig’e yükselmeyi garantilemişti. Sarı Lacivertli kulüpte bu durumun heyecanı çok büyük bir şekilde yaşanırken, Başkent’in her yerinde de kulübün armasının yer aldığı bayraklar asılmış durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehri Sarı Lacivert bir havaya soktu ve tüm Ankara, temsilcisinin Süper Lig’e yükselmeyi garantilemesinden sonra da bayraklar inmiyor.

Bayraklar Senin İçin

Türk futbol tarihinde eşine benzerine az rastlanır bir durum 2020/2021 sezonunda yaşanmış ve hem Ankaragücü hem de Gençlerbirliği Süper Lig’e veda edince uzun bir aradan sonra ilk kez ligde bir Ankara temsilcisi kalmamıştı.

Bu sezon Ankara Keçiörengücü ile birlikte 3 Ankara temsilcisi de TFF 1.Lig’de mücadele ettiler ancak Ankaragücü hepsinden başka bir şekilde zirvenin hep adayı oldu. Sarı Lacivertli ekip teknik direktör Mustafa Dalcı yönetiminde çıktığı maçlarda kimi zaman eleştiriler de aldı ve hatta protesto da edildi ancak bir şekilde kendisine layık görüleni korumayı başardı.

Bununla birlikte zaman geldi çattı ve Ankaragücü şampiyonluk maçından sonra büyük coşku yaşadı. Hakeza Ankaralı taraftarlar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi de şehrin en başarılı takımına hak ettiği desteği vermek adına ellerinden geleni yaptılar. Şehrin merkezi olarak görülen Kızılay’dan can damarı semti Ulus’a, Ulus’tan Çankaya’ya her yerde Ankaragücü bayrakları asıldı.

Takım artık hem morale hem de özgüvene daha da fazla sahip. Mustafa Dalcı’nın öğrencilerinden beklenense çok net.

Tek Bir Puan

Sezonun 34’üncü haftasında konuk olduğu Balıkesirspor’u 2-0 ile rahat bir şekilde geçen Ankaragücü, Süper Lig’e direkt giden bileti almak adına çok önemli bir eşiği daha atlamıştı. 35’inci haftada ligin hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden Samsunspor’u konuk eden Başkent temsilcisi bu maçtan sadece 1 puan çıkarması durumunda dahi Süper Lig’e geri dönmeyi garantilemiş olacak.

Bu bağlamda şehrin bu kadar heyecan duyması da sürpriz değil. Bu sezon pek çok maçta Eryaman Stadyumu doldu ancak uzun bir süre tribünler boş kaldı. Zira ne Ankaragücü ne de ezeli rakibi Gençlerbirliği’nin hak ettiği seviyelerin TFF 1.Lig seviyesi olmadığı herkesin malumuydu.

Öte yandan Ankaragücü ezeli rakibinden farklı olarak bileti almaya artık sadece 1 puan uzakta. Bu bağlamda tüm hazırlıklar tamamlandı ve Samsunspor karşısında nasıl kazanılabileceğine dair şifreler oyuncularla paylaşıldı.

Ankaragücü sadece 1 sezon ara verdikten sonra artık tekrar Süper Lig’e dönmeyi başardı. Sarı Lacivertli takımın Süper Lig’de olması Türk futbolu için oldukça değerli. Zira Ankaragücü bir Başkent takımı ve Başkent takımlarının en üst ligde yer alması oldukça değerli.

Başkent temsilcisinin gelecek sezonlarda Süper Lig’de yer almasından daha ziyade burada fark yaratması oldukça önemli. Nitekim Ankaragücü Başkanı Faruk Koca da bu duruma değinmişti.