Ankaragücü Evinde Kaybetmiyor

Geçtiğimiz sezon veda ettiği Süper Lig’e geri dönebilmek adına sezon başında eski teknik direktörü Mustafa Dalcı ile tekrar el sıkışan Ankaragücü, hedeflerine en çok yaklaşan takımlardan birisi olarak yoluna devam ediyor. Başkent temsilcisi, ligin 22’inci haftasından sonra verilen 15 günlük araya son 5 maçının tamamını kazanan ve lider Ümraniyespor ile arasında sadece averaj farkı olan bir takım titri ile girerken, aynı zamanda kendisine en yakın rakibinin de 7 puan önünde yer alıyor. Bununla birlikte Ankaragücü’nün kendi sahasında gösterdiği başarılı performansın da takımın bu sıralamadaki yerini belirlediğini düşünen önemli bir grup bulunuyor.

Ankaragücü’nün İvmesi

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’e çok dramatik bir biçimde veda eden ve iyi bir futbol oynamasına rağmen futbolun pek de adaleti olmadığını hatırlatan Ankaragücü, 2021/2022 sezonunda mücadele edeceği TFF 1.Lig‘e başlamadan evvel eski teknik direktörü Mustafa Dalcı ile tekrar el sıkışmıştı.

Sezonun ilk yarısında çok fazla beklenmedik puan kaybı yaşayarak belki de çok erken koparabileceği bir şampiyonluk yarışında rakibi Ümraniyespor’un gerisine dahi düşen Ankaragücü, devreyi de rakibinin 3 puan gerisinde kapatmış ve bu durum taraftarlar tarafından sert tepkilerle karşılanmıştı.

Bununla birlikte ligin son haftalarında form grafiğini tekrardan yükseltmeyi başaran ve kısa araya da son 2 maçını kazanarak giren Ankaragücü, ligin ikinci devresinde oynadığı 3 maçı da kazanarak iyi gidişatını sürdürdü. Ankaragücü’nün galibiyet serisinin kaç maç olduğundan çok daha kritik olan ise 21’inci haftada İstanbulspor’a konuk olan Ümraniyespor’un sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrılmasıyla birlikte Ankaragücü’ne doğan şansın başarıyla değerlendirilmesi oldu. Ankaragücü, ligin sıkıntılı günlerden geçen ekibi Kocaelispor karşısında aldığı galibiyetle birlikte Ümraniyespor ile arasındaki 3 puan farkı kapattı ve rakibinin üstündeki baskıyı daha da arttırdı.

Başkent Kale

Bununla birlikte halen daha oyun anlamında çok daha fazla gelişim göstermesi gerektiğine inanılan ve bu konuda eleştirilen Ankaragücü için sezonun geriye kalan 22 haftası adına en belirleyici faktörlerden bir tanesi Sarı Lacivertlilerin kendi sahalarında oynadıkları maçlarda gösterdiği başarılı performanslar oldu.

Öyle ki Başkent temsilcisi kendi sahasında sezonun geri kalan kısmında 10 maça çıktı ve bu maçlarda aldığı 8 galibiyet ve 2 beraberlik ile namağlup bir şekilde 26 puan toplamayı başardı.

Ligin 2’inci haftasında kendi sahasında konuk ettiği Kocaelispor ile 0-0 berabere kalan Ankaragücü bir de Menemenspor ile oynanan 13’üncü hafta maçında 2-2 berabere kaldı ve bu maçlar dışında hiçbir maçta rakibine puan şansı tanımadı.

Oynadığı bu 10 maçta attığı 18 gole karşılık sadece 6 gol yiyen Ankaragücü, her ne kadar Teknik Direktör Mustafa Dalcı‘dan ve takımın performansından memnun olmasa da desteklemekten hiçbir zaman vazgeçmeyen taraftarın desteğinin ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha göstermiş oldu.

Lige verilen 15 günlük aradan sonra yine Ankara’da yarışın geri kalanına başlayacak Ankaragücü’nün Başkent’te gösterdiği bu performans, sezonun geriye kalan maçlarında da oldukça belirleyici olacak.