Ankaragücü Galibiyetle Tanıştı

Spor Toto Süper Lig’de 7. haftada Demir Grup Sivasspor’u konuk eden Mke Ankaragücü rakibini 2-1’lik skorla geçerek bu sezon ilk galibiyetini aldı.  Ev sahibi ekipte ilk gol 2. Dakikada Oğuz Ceylan’ın asistinde Giorgi Beridze’den geldi ve 44. dakikada Ali Sowe skoru 2-0’a getirdi. Konuk ekibin tek golünü ise 48. dakikada Clinton Njie kaydetti.

Parola Galibiyetti

Ligin başında umduğunu bulamayan başkent ekibi, Fatih Karagümrük maçında alınan mağlubiyetin ardından takımı Spor Toto Süper Lig’e çıkaran teknik direktör Mustafa Altındağ’ın görevine son verip takımın başına Ömer Erdoğan’ı getirmişti. Ömer Erdoğan göreve geldikten sonra transferin son dönemini hızlı geçiren Ankaragücü; son bölümde Galatasaray’dan Emre Kılınç, Taylan Antalyalı’yı ve Çaykur Rizespor’dan Gökhan Akkan’ı kiralık olarak kadrosuna kattı. Ligin yeni ekibi ayrıca İtalya’nın güçlü ekiplerinden Napoli’den savunma oyuncusu Kevin Malcuit’i bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı. Ancak yapılan transferlere rağmen üst üste Beşiktaş ve Corendon Alanyaspor mağlubiyetleriyle takım ligin son sıralarında kalmıştı.

Mutlak galibiyet parolası ile çıkılan Demir Grup Sivasspor mücadelesinde ilk 11’de yer alan 11 oyuncu da bu sezon transfer edilen isimlerden seçildi. İlk yarıda etkili bir oyunla 2-0’lık üstünlüğü eline geçiren Mke Ankaragücü, Clinton Njie’nin golünden sonra skoru korumayı bildi ve Süper Lig’de bu sezon ilk 3 puanını elde etti.

4 Maçlık Mağlubiyet Serisi Sona Erdi

Lige güçlü ekiplerden Arabam.com Konyaspor karşısında alınan 0-0’lık beraberlikle başlayan Mke Ankaragücü daha sonra sırasıyla oynadığı Gaziantep Futbol Kulübü, Fatih Karagümrük, Beşiktaş ve Corendon  Alanyaspor mücadelelerinden mağlup ayrılarak puana hasret kalmıştı. Mke Ankaragücü, Demir Grup Sivasspor karşısında alınan galibiyetle hem 3 puanla tanıştı hem de 4 maçlık mağlubiyet serisine son vermiş oldu. Ankaragücü aldığı galibiyetle milli araya girilirken mağlup ettiği Demir Grup Sivasspor’un hemen önünde 4 puanla 16. sırada bulunuyor. Mke Ankaragücü Spor Toto Süper Lig’de 7 haftada çıktığı 6 karşılaşmada 6 gol kaydederken kalesinde 11 gol gördü. 15 gol yiyen Kasımpaşa’dan sonra ligin en çok gol yiyen takımı konumunda.

 Ömer Erdoğan’ın ekibi lige verilen 2 haftalık milli aranın ardından ilk 7 haftalık bölümün en etkili ekiplerinden Medipol Başakşehir’i 1 Ekim’de Ankara Eryaman Stadında konuk edecek. Mke Ankaragücü, MedipolBaşakşehir ile oynadığı son 10 karşılaşmada galibiyet yüzü göremedi. Oynanan 10 karşılaşmada Medipol Başakşehir 9 kez sahadan galip şekilde ayrılırken 1 mücadele ise berabere sonuçlandı. Bu 10 mücadelede Mke Ankaragücü kalesinde 20 gol görürken rakip fileleri 9 kez sarsma başarısı gösterdi. Ayrıca iki takım arasında oynanan son 5 maç 2-1’lik Medipol Başakşehir üstünlüğüyle sonuçlandı. Emre Belözoğlu’nun ekibi bu maç öncesi topladığı 14 puanla 4. Sırada yer alıyor. Ayrıca Başakşehir  bu sezon henüz mağlubiyet yüzü görmedi ve oynadığı tüm maçlarda kalesini gole kapamayı başardı.