Ankaragücü Transfer Yasağını Kaldırmak İstiyor

2020/2021 sezonunda Süper Lig’e veda ettikten sonra 2021/2022 sezonunda geri dönebilmek adına TFF 1.Lig’de çetin bir mücadele içerisine giren ve lider Ümraniyespor ile kıyasıya bir zirve rekabetinin içerisinde bulunan Ankaragücü’nde ikinci devrenin ilk maçında oynanacak Tuzlaspor maçının hazırlıkları devam ediyor.

Saha dışında Ankaragücü’nün iyiliği için yoğun bir uğraş veren Ankaragücü Yönetimi ise borçlar nedeniyle ara transfer döneminde getirilen yasağı kaldırmak istiyor.

Ankaragücü’nün Tek Dosyası Kaldı

Geçtiğimiz günlerde Ankaragücü’nün ilk devredeki durumunu, transfer dönemini ve planlarını aktaran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca,  gelen transfer yasağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

1 milyon 850 bin Euro tutarında bir borçtan kaynaklı gelen transfer yasağı olduğunu ve bu yasağı kaldırabilmek adına yoğun uğraş verdiklerini aktaran Koca, geldikleri dönemde Almanya temsilcisi Bochum’dan alınan oyunculardan doğan borçların büyük bir kısmının ödendiğini ve geri kalan kısmın da taksitlendirilerek ödeme kolaylığı oluşturulduğunu ifade etti.

Geçmişten kalan bir Nduka dosyası olduğunu belirten Faruk Koca, bu konuda da oyuncunun alacağına karşılık kendisine bir daire verildiğini ve bu dairenin satışından elde edilecek gelirin oyuncuya ödeneceği konusunda anlaşma sağlanmasına rağmen oyuncunun vekaletname vermemesi nedeniyle işlemin gerçekleştirilemediğini aktardı. TFF ile yapılacak toplantıda bu konunun masaya yatırılacağını ifade eden Koca, bu arada oluşan kur farkına da dikkat çekerek, geldikleri ilk dönemde 350 milyon TL tutarında bir borç olduğunu ve 35 milyon Euro para ödemelerine rağmen kulübün halen borcunun devam ettiğini ifade etti.

Transfer yasağının kaldırılması durumunda da çok aktif bir dönem geçirmeyi düşünmediklerini belirten Ankaragücü Başkanı, Nadir Çiftçi’nin ayrılığını hatırlatarak golcü bölgesine bir ekleme yapmak istediklerini ifade ederken, bu bağlamda takımda gol yükünün her oyuncu tarafından rahatlıkla sırtlanabildiğine dikkat çekti.

Ankaragücü Taraftarından Destek Bekliyor

Taraftarın bazı maçlarda aleyhte protestolar ve tezahüratlar yapmasının kendilerini çok üzdüğünü belirten Faruk Koca, Ankaragücü gibi birçok camianın şehir takımı olmasından dolayı farklı bir baskı altında olduğunu ancak taraftarın desteği olmazsa kulüplerin daha da kötüye gideceğini savundu.

Ankaragücü taraftarının yaptığı olumsuz tezahüratların takımı da olumsuz etkilemekten başka bir şeye yaramadığını ifade eden Koca, taraftarlarla tekrar bütünleşmek ve hedefe taraftarla beraber gitmek istediklerini aktardı.

Göreve geldikleri günden bu yana Ankaragücü’nün kaybolmaması ve Süper Lig’e geri dönebilmesi adına yoğun bir uğraş verdiklerinin altını çizen Ankaragücü Başkanı Koca, bu bağlamda taraftarın da üstüne düşeni yapmasını ve Ankaragücü’nde başkandan oyuncuya herkesin kulübün iyiliği için mücadele ettiğini göz önünde bulundurmasını rica etti.

Ankaragücü’nün ilk yarısını ikinci olarak tamamladığı TFF 1.Lig’de şampiyonluk sevinci yaşayabilecek bir kadrosu olduğuna inandığını belirten ve bu doğrultuda geriye kalan 18 maçın ligin esas maçları olduğunu ifade eden Faruk Koca, bilet fiyatlarını en asgari düzeyde tutmaya çalıştıklarını hatırlattı ve Tuzlaspor ile oynanacak maçta Eryaman Stadı’nda taraftarların coşkusuna ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.