Ankaragücü Transferlerden Çok Ümitli

Sarı lacivertli Ankara temsilcisinde Kulüp Başkanı Faruk Koca açıklamalarında aldıkları transferlerinin hepsinin kendi mevkilerinde yönetimi heyecanlandırdığını söyledi. Zahid Ghayas ‘ın geçen sezonki performansını ikiye katladığı bir dönem geçirdiğini söyleyen Faruk Koca hazırlık maçları ve kamp döneminde de hem yönetimin hem teknik heyetin  Lamine Diack’tan da beklediklerinin çok üstünde performans gördüklerini de ekledi. Ve Lamine Diack ‘ın bir yıl içinde Türkiye ‘deki en iyi libero olacağına inandığını belirtti. Diack ‘ı aslında Fenerbahçe ‘nin aldığını sarı lacivertli renkdaşlarının genç oyuncuyu gelecek planlı vasıtasıyla aldığını ve oyuncuyu şartlı olarak Tuzlaspor’a verdiğini  hatırlatan Faruk Koca bu şartların yerine getirilerek oyuncuyu kadrolarına kattıklarını söyledi.

Yaklaşık üç haftadır takımda bulunan oyuncunun yüzde yüz kendilerine ait olduğunu bildirdi. Oyuncuyu bonservis vererek kadroya dahil ettiklerini dolayısıyla Fenerbahçe ‘nin geri alma opsiyonu olmadığını bildiren Faruk Koca sözleşmenin 4 yıllık olduğunu da açıkladı. Jese için çok klas bir oyuncu olduğunu vurgulayan Başkan Koca Tasos için de kanatta müthiş bir performans gösteriyor diye konuştu. Başkan bir orta saha ve bir stoper daha transfer edeceklerini bildirdi.

İmza Töreni Düzenlendi

Jese ( La Liga 2 – Las Palmas), Giorgi Beridze ( NBI – Ujpest FC), Federico Macheda (Super League 1 – Panathinaikos), Anastasios Chatzigiovanis (Super League 1 – Panathinaikos), Uros Radokovic (1. Division – Arsenal Tula), Marlon Santos (Serie A – Fluminense), Ali Sowe (Premier Liga – Rostov), Pedrinho (Liga Portugal – Gil Vicente), Nurullah Aslan (TFF 1. Lig – Samsunspor), Doğukan Kaya (2. Lig Kırmızı – Kocaelispor), Fıratcan Üzüm (TFF 1. Lig – Adanaspor), Oğuz Ceylan (Spor Toto Süper Lig – Gaziantep FK), Mervan Yiğit (2. Lig Kırmızı – Kocaelispor), Lamine Diack (Spor Toto Süper Lig – Fenerbahçe) için imza töreni düzenleyen MKE Ankaragücü, transferlerine devam edecek.

Eryaman‘da Hareketli Günler Başlıyor

MKE Ankaragücü önce 29 Temmuz’da siyah kırmızılı Ankara ekibi Gençlerbirliği ile TSYD Ankara Kutay Menajerlik  Kupası ‘nda karşılaşacak. Ardından 8 Ağustos Pazartesi günü Spor Toto Süper Lig yeni sezon ilk maçına çıkacak olan sarı lacivertli Ankara temsilcisi evinde Konyaspor ‘u ağırlayacak.

TSYD Ankara Kupası 60 yılı aşkın süredir her sezon öncesi Ankara takımları arasında oynanan bir turnuva. Önceleri 4 takım arasında oynanan turnuva ise son yıllarda sadece Ankaragücü – Gençlerbirliği arasında oynanıyor. Turnuva aynı zamanda Ankaralı taraftarların takımlarını sezon öncesi izleyerek fikir edinmelerini de sağlıyor.  Şampiyon olarak Süper Lig ‘e yükselen MKE Ankaragücü ve son TSYD kupasının sahibi Gençlerbirliği arasında oynanacak olan karşılaşma 29 Temmuz günü Ankara Eryaman Stadı’nda oynanacak. 5 – 8 Ağustos ‘ta başlayacak olan Spor Toto Süper Lig 2022 – 23 sezonuyla da Eryaman Stadyumu bu sezon için hareketli günlerine başlayacak.