Ankaragücü Üç Futbolcu İçin Girişimlerini Hızlandırdı

Transferde geç kaldığı için taraftarlarının yoğun eleştirilerine maruz kalan Ankaragücü ligin başlamasına kısa bir süre kala atağa kalktı. Ankaragücü yönetimi; üç futbolcu üzerinde yoğunlaştı. O isimler arasında Edgar Ie, Abdülkadir Parmak ve Alfons Sampsted yer alıyor. Ankaragücü; üç futbolcunun transferini önümüzdeki günlerde tamamlamayı düşünüyor.

Edgar Ie Kimdir?

Defans hattında sıkıntı yaşayan Ankaragücü; kadrosunu yabancı bir stoper ile takviye etmek istiyordu. Aradığı ismi de Süper Lig’de buldu. Son olarak, Trabzonspor’da forma giyen ve Ocak ayından bu yana boşta olan Edgar Ie ile büyük ihtimalle sözleşme imzalanacak.

Edgar Ie; 1994 yılında dünyaya gelmiştir. 1.82 boyundadır. Hem sağ bek hem de stoper olarak forma giyebilir. 2019 – 2020 sezonunun başında Yusuf Yazıcı transferi karşılığında Trabzonspor’a verilmiştir. Edgar Ie; 2019 – 2020 sezonunda Hollanda’nın Feyenoord takımında kiralık oynamıştır. Ardından, Trabzonspor’a geri dönmüştür. Bordo mavili takımın formasını 1.5 sezon boyunca giymiştir.

Edgar Ie; Trabzonspor’da toplam 61 maça çıktı. Söz konusu maçlarda üç gol atmayı başardı. Trabzonspor’un devre arasında yapmış olduğu yabancı transferleri dolayısıyla yabancı hakkı dolmuştu. Bordo mavili takım; Edgar Ie’nin sözleşmesini feshetmeyi tercih etti. O tarihten bu yana boşta olan Portekizli yıldız önümüzdeki sezon yüksek ihtimalle Ankaragücü’nde forma giyecek.

Abdülkadir Parmak Transferinde Sona Gelindi

Ankaragücü’nün kadrosuna katmak istediği bir diğer isim Abdülkadir Parmak! 1994 doğumlu futbolcunun Trabzonspor ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Süper Lig takımlarından Kayserispor’da forma giyen deneyimli oyuncu sezonun sona ermesiyle beraber Trabzonspor’a geri döndü. Kayserispor; Abdülkadir Parmak’ı kadrosuna katmak adına uğraş verdi. Fakat, Trabzonspor ile anlaşma sağlayamadı.

Abdülkadir Parmak’ı isteyen kulüplerden birisi de Giresunspor idi. Yeşil beyazlı takım; Trabzonspor’dan Abdülkadir Parmak ile beraber birçok ismi kadrosuna katmak istiyordu. Ancak, bordo mavili takım ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamadı. 28 yaşındaki futbolcu; güncel tarih itibariyle, Ankaragücü’ne bir adım daha yakın!

Alfonso Sampsted Transferi Birkaç Gün İçerisinde Bitebilir

Ankaragücü; Edgar Ie ve Abdülkadir Parmak dışında bir de sağ beki kadrosuna katmak istiyor. Ankara ekibi; aradığı ismi Norveç’te buldu. Geçtiğimiz sezon bilhassa UEFA Konferans Ligi’nde ortaya koyduğu performans ile fark yaratan Bodo Glimt takımında forma giyen Alfonso Sampsted ile anlaşma sağlanmaya çalışılıyor.

1998 doğumlu oyuncu; başta sağ bek olmak üzere sol bek ve orta saha sağ pozisyonlarında forma giyebiliyor. 1.80 boyundaki oyuncunun Bodo Glimt ile olan sözleşmesi 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Ankaragücü; oyuncuyu düşük bir bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katmak istiyor. İzlanda milli takımının formasını 13 defa giyen 24 yaşındaki oyuncunun güncel Transfermarkt değeri 1.2 milyon Euro!