Ankaragücü Yeni Transferlerden Katkı Aldı

Spor Toto 1. Lig’de 2021 – 2022 Sezonu’nun bitmesine haftalar kala şampiyonluğunu ilan eden MKE Ankaragücü, yeni transferlerden büyük katkı aldı.

Ankara’nın futboldaki en köklü temsilcilerinden olan ve Türk futbolundaki yeriyle çok özel bir konumda bulunan MKE Ankaragücü, geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig’de mücadele ediyordu.

Tarihsel olarak zaten bir Süper Lig takımı olarak kabul edilen sarı lacivertli Başkent temsilcimiz, ait olduğu yerde ne yazık ki çok sıkıntılı bir sezon geçirmişti.

Pandemi etkilerinin de hissedilmeye devam ettiği sezonun sonunda Spor Toto 1. Lig’e düşerek taraftarlarını kahreden MKE Ankaragücü, neyse ki hasreti çok fazla uzatmadı.

Başkan Faruk Koca önderliğinde güçlü bir kadro kurmak ve zaman kaybetmeden tekrar ait olduğu yer olan Spor Toto Süper Lig’e geri dönmek isteyen MKE Ankaraügücü Yönetimi, sezon başında önemli takviyeler yaptı.

Takımın başına teknik direktör Mustafa Dalcı’yı getiren sarı lacivertli ekibimiz, onun eline etkili bir kadro vermek için kolları sıvamıştı.

Ankaragücü Transferde Nokta Atışları Yaptı

Spor Toto 1. Lig 2021 – 2022 Sezonu başlamadan önce transferde ince eleyip sık dokumaya karar veren ekibimiz, kulübün mali yapısı sebebiyle bonservisi elinde olan futbolculara yönelmek istiyordu.

Ancak bunun yaparken de kalite ve tecrübeyi harmanlayan isimleri arayan yönetim, önceliği hücum bölgesine verdi.

MKE Ankaragücü Yönetim Kurulu, Spor Toto 1. Lig’de başarılı olmak için golcülerin ne kadar önemli olduğunun farkındaydı. Bu amaçla ilk transfer çalışmaları da o bölgeye yapıldı.

Geçmiş dönemde Galatasaray ve Kasımpaşa formasını giyen ve uzun yıllar İsviçre Milli Futbol Takımı’nın birinci santraforu olan Eren Derdiyok, bu tanıma tam olarak uyuyordu. Onun ardından forvet rotasyonuna Karabağ takımından 24 yaşındaki Owusu’yu kiralayan ekibimiz, Yılport Samsunspor’dan ayrılan Nadir Çiftçi’yi de kadroya katmıştı.

Bu isimlerin arkasına 10 numarada oynayabilecek olan Ghayas Zahid ve Atıf Chahechouhe eklemeleri yapıldı. Kanatlara ise Büyükşehir Belediye Erzurumspor’dan Murat Uçar, Panetolikos ekibinden Gboly Ariyibi ve Spor Toto 1. Lig tecrübesi bulunan Cem Ekinci alındı.

Savunma hattını da dizayn eden yönetimin listesindeki isimlerden Yusuf Abdioğlu, Sinan Osmanoğlu, İshak Çakmak, Yasin Güreler, Mahmut Akan ve Erdem Özgenç transfer edildi.

Yeni Transferler Gol Yükünü Sırtladı

MKE Ankaragücü’nün bu sezonki yeni transferleri arasından en büyük katkıyı hiç şüphesiz Eren Derdiyok ve Owusu Kwabena yaptılar.

Teknik direktör Mustafa Dalcı’nın 29 maçta forma verdiği tecrübeli golcü Eren Derdiyok, rakip fileleri 9 kez havalandırarak takımın en çok gol atan ismi oldu.

Onun haricinde Owusu Kwabena ise 7 gol 4 asistlik etkileyici bir performansla takımın skora en çok katkı veren ismi oldu.

Bu iki oyuncunun dışında en çok gol atan isimlerin sezon başında sarı lacivertli formayı giymeye başlayan stoperler Yusuf Abdioğlu ve Sinan Osmanoğlu olması da dikkat çekti. Bu iki stoper, toplamda 11 gol 6 asist yaparak inanılmaz bir gol katkısı verdiler.