Ankaragücü’nden Diego Costa Bombası

Geride kalan sezonda TFF 1.Lig’de tozu dumana katan bir performans ortaya koyan Ankaragücü, gelecek sezon Süper Lig’de artık fark yaratmak istiyor ve bu bağlamda kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Mevcut durumda bir transfer yasağının içerisinde olmasına rağmen yasağı kaldıracağı konusunda emin olan Başkent temsilcisi nitekim birçok oyuncuyla da anlaşma sağladı. Bununla birlikte Sarı Lacivertli ekibin gözü devre arasında Antalyaspor ile adı geçen Diego Costa’ya diktiği iddia ediliyor.

Durmak Bilmiyor

Bu sezon TFF 1.Lig’de sergilediği başarılı performans sayesinde sadece 1 sezonluk özlemden sonra Süper Lig’e geri dönmeyi başaran Ankaragücü, gelecek yıllarda artık daha iddialı bir takım haline gelmeyi hedefliyor.

Sarı Lacivertli ekipte bu bağlamda transfer çalışmaları durmadan devam ediyor. Şu anda transfer yasağı bulunmasına rağmen yöneticileri tarafından yasağı kalkacağı açıklanan Başkent temsilcisinde pek çok isimle yapılan anlaşmalar resmen de duyurulmuştu.

Öte yandan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca her seferinde artık çok daha iddialı bir Ankaragücü kurmak istediklerini ve bu bağlamda çalıştıklarını dile getiriyor. Basında yer alan son haberlere bakıldığında ortaya atılan iddialar da Koca’nın bu hedefini sanki teyit ediyor gibi.

Zira söz konusu iddialara göre Ankaragücü, ara transfer döneminde Antalyaspor ile ciddi bir şekilde anlaşma noktasına gelen Diego Costa ile ilgileniyor. Brezilyalı golcüyü kadrosuna katmayı hedefleyen Ankara temsilcisi bu bağlamda oldukça etkili bir ismi kadrosuna ekleyebilir.

Problemli Olabilir

Antalyaspor ile Diego Costa arasındaki görüşmeler uzun sürmüş ancak olumlu bir sonuç alınamamış, Antalya temsilcisi de bir diğer dünya yıldızı Luiz Adriano’yu transfer etmişti. Diego Costa ile Türkiye’den görüşen ilk takımın Antalyaspor olduğunu belirten Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, oyuncunun şehri ve takımı küçümsediğini savundu. Antalyaspor Başkanı, oyuncuya 1.5 sezonluk sözleşme önerdiklerini ancak Brezilyalı golcünün 6 aylık gelmek istediğini açıkladı. Burada yaşanan anlaşmazlıktan sonra Costa’nın bir sonraki görüşmede 1.5 sezonu kabul ettiğini ancak kendisinin reddettiğini belirten Çetin, 6 aylık sözleşmelerin oyuncularda aidiyet problemi yarattığını dile getirdi.

Brezilya futbolunun son zamanlardaki en büyük golcülerinden birisi olan ve Avrupa’nın pek çok büyük kulübünde forma giyen 33 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş’ın da gündemine gelmiş ancak iki taraf arasında anlaşma sağlanamadığı için Diego Costa yaza kadar kendisine kulüp aramak zorunda kalmıştı.

Braga, Atletico Madrid, Celta Vigo, Rayo Vallecano, Chelsea gibi önemli kulüplerin formasını giyen ve Chelsea tarafından bonservisine 38 milyon Euro, Atletico Madrid tarafından ise tam 60 milyon Euro ödenen bir oyuncu olan Diego Costa, geçtiğimiz sezonun devre arasında kulüpsüz kalmıştı.

Golcülük meziyetleri su götürmez bir gerçek olmasına rağmen uzun zamandan bu yana istikrar sağlamakta zorlanan 33 yaşındaki golcü oyuncu, bu yaz transfer döneminde Brezilya kulübü Atletico Mineiro ile el sıkışmıştı ancak Brezilya’daki kariyeri de pek uzun sürmedi.

Brezilya ekibinde 6 ay kaldıktan sonra karşılıklı anlaşarak sözleşmesini fesheden Diego Costa, Mineiro’da 19 maça çıktı ve bu maçlarda 5 kere rakip fileleri havalandırdı.

Kariyerinin en iyi dönemini Atletico Madrid’de geçiren Costa’nın kariyerinde çıktığı 495 maçta 186 gol ve 72 asisti bulunuyor.