Ankaragücü’nün Kaptanından Önemli Açıklamalar

Yaklaşık 2 buçuk sene aradan sonra Ankaragücü’ne geri dönen ve takımın kaptanlığını yapan Erdem Özgenç, 37 yaşında olmasına rağmen harika bir performans göstermeye devam ediyor. Sarı Lacivertli takımın kaptanı, Antalya’daki kampta Demirören Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.

Kaptandan Değerlendirmeler

2017/2018 sezonunda Bursaspor’dan transfer edildikten sonra 2018/2019 sezonunun ara transfer döneminde veda ettiği Ankaragücü formasına 2 buçuk sene sonra kavuşan Erdem Özgenç, Demirören Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.

Takımın Antalya’da yaptığı kampın iyi geçtiğini ve ortamın da gayet iyi olduğunu aktaran kaptan, bu iyi havayı maçlara da yansıtmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kariyeri boyunca yaşadığı sakatlıklar nedeniyle çok zor zamanlar geçirdiğinden söz eden Erdem Özgenç, Bursaspor’dan ayrıldıktan sonra sakatlanıp ameliyat olduğunu hatırlattı. Bu dönemde koşabilmenin bile kendisine yeterli olacağı bir psikolojiye büründüğünü belirten Özgenç, bu bunalımdan sonra geçen 6 senede 3 şampiyonluk yaşadığına dikkat çekti. 1 sene sonra futbolu bırakacağını ve bıraktığı kulübün de Ankaragücü olmasını istediğini açıklayan Ankaragücü’nün kaptanı, futbolda plan yapmanın zor olduğunu belirtti.

Planlama yapıp da bu planları gerçekleştiremeyince çok üzüldüğünü belirten başarılı oyuncu, bu nedenle oluruna bıraktığı kariyerini tamamladıktan sonrasını da düşünmediğini ifade etti.

Ankaragücü’ne her zaman üst liglerin yakışacağını ve bu sezon sonunda da şampiyon olacaklarına inanan bir takım olduğunu belirten Özgenç, kulüp için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizdi.

Kariyerinde en çok zorlandığı oyuncuların hızlı ve sıska oyuncular olduğunu belirten Erdem Özgenç, kulüplerin de kanatlara önem verdiğini ve bu nedenle hep kaliteli oyuncuların Türkiye’ye geldiğini ifade etti. Onyekuru, Garry Rodrigues gibi oyuncular karşısında zorlandığını itiraf eden kaptan, Ankaragücü’nün en başarılı transferini de Aatif Chahechouhe olarak gördüğünü açıkladı.

Yabancı Oyuncu Konusu

Yabancı oyuncu konusuyla alakalı olarak da değerlendirmelerde bulunan Ankaragücü kaptanı, yabancı oyunculara karşı olmadığını belirtti. Bununla birlikte Türkiye’deki kulüplerin parayı çarçur ettiklerini belirten Erdem Özgenç, bu alışkanlıktan vazgeçilmesi gerektiğini savundu.

Yöneticilerin Euro kurundan haberlerinin olmadığını düşündüğünü dile getiren Özgenç, oyunculara verilen paraların kıymetsizmiş gibi algılanmasına inanamadığını belirtti.

TFF 1.Lig’de yer alan Bursaspor’un 900 bin Euro bonservis ödeyebilmesine çok şaşırdığını dile getiren Özgenç, sonradan da bu oyuncuları göndermeye çalıştıklarını aktardı. Yabancı oyuncuların Adana Demirspor’da veya Hatayspor’da forma giyen oyuncular gibi kaliteli olması gerektiğini belirten 37 yaşındaki oyuncu, Pablo Batalla gibi oyuncuların transfer edilmesini faydalı olacağını aktardı.

Kendisinin artık son senesinde olduğunu ve futboldan bir beklentisinin olmadığını belirten Özgenç, yöneticilerden parayı çöp etmemelerini rica etti.

Ankaragücü’nün başarılı kaptanı, bu sezon forma giydiği 19 maçta attığı 1 gol ve yaptığı 6 asistle 7 gole doğrudan katkı sağladı. 37 yaşındaki sağ bek, Ankaragücü ile 1 yıllığına anlaşmıştı ve sezon sonu sözleşmesi bitecek.