Başkent Ekibinde Gündem Transfer Yasağı

Transfer yasağı ve bazı oyuncuların takımdan ayrılmasının gündemde olduğu Ankaragücü’nde, Başkan Fatih Mert sosyal medya hesabından bazı açıklamalarda bulundu.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, tüm zorlaştırmalara rağmen transfer yasağının kalkması adına çalışmaların sürdüğünü belirtti. Sonuçlanan ve bekleyen dosyaların olduğunu kaydeden Mert, yasağın henüz kalkmadığını ancak çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Transfer döneminde adı bazı kulüplerle anılan Dever Orgill ile de fotoğraf paylaşan Fatih Mert, taraftara ve kamuoyuna yola devam mesajı verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Kulübü Ziyaret Etti.

Tesislere ziyaret gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaragücü Başkanı Fatih Mert tarafından karşılandı ve tesisler gezdirilerek kendisine bilgi verildi. Buluşmadan sonra açıklama yapan Yavaş, “Ankaragücü, İmalat-ı Harbiye ruhunu taşıyor. Onun için Ankaragücü’ne her şeyden önce miras gözüyle bakmak lazım. Ankaragücümüzün şehrimizi en iyi şekilde temsil etmesi, hak ettiği başarıları elde etmesi en büyük gayemizdir.Bunun için her zaman Ankaragücü’nün destekçisi olacağız”açıklamasını yaptı ve Ankaragücü’ne destek vermek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Açılış Maçı Konyaspor

Maddi zorluklarla boğuşan köklü başkent ekibi ikinci yarıyı evinde oynayacağı İttifak Holding Konyaspor mücadelesiyle açıyor. Her iki ekibin de ciddi anlamda puana ihtiyaç duyduğu müsabakada, MKE Ankaragücü saha ve seyirci avantajından faydalanarak ikinci yarıya güzel bir başlangıç yapma arzusunda.

Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak olan ikinci yarının açılış maçını, hakem Alper Ulusoy yönetecek ve maç Eryaman Stadı’nda oynanacak.

Ekiplerin maça aşağıdaki 11’ler ile çıkması bekleniyor. Konyaspor son 5 maçta Ankaragücü’ne kaybetmedi.

Ankaragücü: Korcan, Cebrail, Alihan, Pazdan, Pinto, Sedat, Faty, Kitsiou, Scarione, Canteros, İlhan.

Konyaspor: Serkan, Skubic, Selim Ay, Anicic, Alper Uludağ, Milosevic, Jevtovic, Jonsson, Hadziahmetovic, Miya, Daci.

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, Beştepe Tesislerinde Teknik Direktör Mustafa Kaplan yönetiminde yapılan antrenmana aerobik koşu ile başlandığı ve yapılan toplu ve topsuz ısınmanın ardından 5’e 2 oynandığı, dar alan oyunu ve yan top çalışması ile sona erdiği belirtilirken, bu karşılaşmanın hazırlıklarının yapılan idmanların ardından tamamlandığı ve takımda cezalı Orgill hariç eksik oyuncu bulunmadığı kamuoyu ile paylaşıldı.