Bodo / Glimt 3 – 1 Beşiktaş

UEFA Konferans Ligi D Grubu 3. Maçında siyah beyazlı temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda Bodo Glimt ile karşı karşıya geldiler.

Kara kartal Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi D Grubu 3. maçında konuk olduğu Bodo Glimt’e 3 – 1 mağlup olarak kötü gidişe devam ettiler.

Ev sahibi ekip Bodo Glimt galibiyeti getiren golleri ilk yarı da 28 de A. Gronbaek den gelirken, ikinci yarı da ise 58 de F. Moumbagna ve 87 de U. Saltnes den geldi.

Siyah beyazlı temsilcimiz Beşiktaş ın tek golü ise karşılaşmanın son uzatmalarında 90 + 1 de Bodo Glimt oyuncusu B. Moe ( KK ) attığı gol ile mücadele 3 – 1 sona erdi.

Bu sonuçlar ile UEFA Konferans Ligi D Grubunda 1 puanda kalan Kara Kartal, ağır yara alırken haftayı son sırada kapattı. Ev sahibi ekip Bodo Glimt ise puanı 4 oldu.

UEFA Konferans Ligi D Grubu 4 hafta karşılaşmasında bu kez siyah beyazlı temsilcimiz Beşiktaş kendi sahasında Bodo Glimt konuk edecekler.

KARTAL AĞIR YARA ALDI

Kara kartal Beşiktaş, Konferans Ligi’nde Bodo Glimt deplasmanına Lugano önünde alınan beklenmedik yenilgiyi telafi etmek için çıksa da ağır ayara alarak eli boş döndüler.

Bodo Glimt ile grupta puanlar eşitti ve bu maç, gruptan çıkma adına gerçek bir final olsa da Aspmyra Stadı’nda oynanan ve Sırp hakem Nenad Minakovic’in yönettiği maçı 3 – 1 kaybeden temsilcimiz Beşiktaş, grupta 1 puanla son sırada kaldı.

Ev sahibine galibiyeti getiren goller; 28. dakikada Albert Gronbaek, 58. dakikada Faris Moumbagna ve 87. dakikada Ulrik Saltnes’ten geldi. Kartal’ın tek sayısını ise 90 + 1. dakikada Brede Moe (k.k) kaydetti.

Karşılaşmada ilk gol 28 de Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Sorli’nin şutunda kaleci Mert gole izin vermedi. Seken topu takip eden Gronbaek, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu da belirledi.

İkinci yarı da 58. dakikada Norveç ekibi farkı 2’ye çıkarttı. Gronbaek’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Moumbagna’nın sol ayağıyla yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi ve durum 2 – 0 oldu.

87’ de Saltnes önünde kalan topa sert şutunda ağlarla buluştururken kara kartalın artık yapacak bir şeyi kalmadı.

Beşiktaş ın bulamadığı golü 90 + 1 de Hadziahmetovic’in uzun pasında ceza sahası içindeki Moe’nin ters vuruşunda top ağlara gönderse de karşılaşma 3 – 1 sona erdi.

BURAK YILMAZ İLK AVRUPA ARENASINDA MAĞLUP OLDU

Beşiktaş ta aralık ayında gerçekleşecek olağanüstü seçimli genel kurula kadar takımın başında olacak Teknik Sorumlu Burak Yılmaz, ilk Avrupa deneyimini Bodo Glimt deplasmanında yaşadı.

Ligde iç sahada İstanbulspor’u mağlup eden, deplasmanda ise Galatasaray’a kaybeden 38 yaşındaki antrenör, Norveç’te kazanarak hem camianın üzerindeki kara bulutları dağıtmak hem de Avrupa macerasına iyi bir giriş yapmak istiyordu ancak takım sahadan 3 – 1 mağlup ayrılarak kötü bir başlangıç yapmış oldu.