Fransız Yıldızın İsmi Fenerbahçe ile Anılıyor

Fenerbahçe, yeni sezonun ilk maçında Moldova’nın FC Zimbru takımı ile karşı karşıya geldi. Söz konusu maçı 5-0 kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Yeni transfer Edin Dzeko, maçın yıldızı oldu. Bosnalı golcü, maçı bir gol ve iki asist ile tamamladı. Dusan Tadic, maç boyunca harika bir performans ortaya koydu. Sebastian Szymanski de her ne kadar maça kötü başlasa da devamında iyi bir performans gösterdi. Polonyalı yıldız güzel futbolunu bir golle süsledi.

Anthony Martial İçin Uğraşılıyor

Yakından takip edenlerin bildiği üzere Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Wilfried Zaha savaşını kazanan taraf sarı kırmızılı ekip oldu. Galatasaray, geçtiğimiz günlerde oyuncuyu İstanbul’a getirdi. Fenerbahçe, ezeli rakibinden yemiş olduğu transfer çalımının ardından harekete geçti. Başkan Ali Koç, Premier Lig’deki Wilfried Zaha’nın alternatiflerini araştırmaya başladı. Gündeme gelen son isim Anthony Martial oldu.

Fenerbahçe, önümüzdeki günlerde Anthony Martial için Manchester United’ın kapısını çalacak. İngilizler, uygun bir teklif geldiği takdirde bu oyuncuyu ellerinden çıkarmak istiyorlar. Anthony Martial de Manchester United’da yeterince forma şansı bulamayacağının farkında! O da ayrılık fikrine sıcak bakıyor. Fakat, oyuncunun maaşı ciddi bir sorun olabilir. Fransız yıldız, Manchester United’dan yıllık 13 milyon Sterlin kazanıyor. Bu paranın bir kısmı vergiye gidiyor. Ancak, yine de Fenerbahçe’nin oyuncunun maaşını ödemesi pek mümkün gözükmüyor. Bu transferin gerçekleşmesi biraz zor gibi duruyor.

Fransız Yıldızın İngiltere Kariyeri Ciddi Bir Hayal Kırıklığı Oldu

5 Aralık 1995 tarihinde dünyaya gelen oyuncu 1.81 boyunda! Forvet, sol kanat ve sağ kanat olarak görev yapabilen bir isim! Kendisi, Fransa milli takımının formasını bugüne kadar 30 defa giydi. Milli forma ile iki gole imza attı. Güncel Transfermarkt değeri 15 milyon Euro! Ayrıca, Manchester United ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.

Anthony Martial, 2009 yılında henüz 14 yaşındayken Olimpik Lyon altyapısına transfer oldu. Monaco, bu oyuncuyu 2013 yılının Temmuz ayında 5 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı. Bu kulüpteki performansı ile dikkat çeken oyuncu, Manchester United’ın radarına girdi. İngilizler, oyuncuyu 2015 yılının Eylül ayında 60 milyon Euro karşılığında kadrolarına kattılar. Anthony Martial, o tarihten bu yana Manchester United’da forma giyiyor. Yalnızca 2021 – 2022 sezonunun ikinci yarısını Sevilla’da kiralık olarak geçirdi.

Fransız yıldız, geçtiğimiz sezon Manchester United forması ile Premier Lig’de toplam 21 maça çıktı. Bu maçların 11’ine ilk 11’de başladı. On maçta oyuna sonradan giren isim oldu. Sahada 979 dakika kaldı. Altı gol atıp iki asist yaptı. Buna ek olarak, 2022 – 2023 sezonunda diğer kulvarlar ile birlikte toplam 29 maçta görev aldı. Sezonu dokuz gol ve üç asist ile tamamladı.