Günün Öne Çıkan Transfer Gelişmeleri – 5 Eylül 2023

Bu sezon ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecek olan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 4 Eylül 2023 itibariyle UEFA’ya kadro bildiriminde bulundular. Galatasaray, transferin son gününü hareketli geçirdi. Gelin, transferde yaşanan detaylara bir göz atalım!

Kulüpler 15 Eylül 2023 Tarihine Kadar Transfer Yapabilecekler

  • Beşiktaş, Eric Bailly’i kadrosuna katarak stoper sorununu çözdü. Sıradaki hedef hücum hattına takviye yapmak! Gündemdeki isim Philippe Coutinho! Brezilyalı oyuncu, transfer dönemi sona ermesine rağmen kulübünden ayrılmadı. Katar ve Suudi Arabistan iddiaları, en azından şu ana kadar gerçeğe dönüşmedi. Beşiktaş, 31 yaşındaki oyuncuyu ikna etmek adına ona güzel bir maaş ve imza parası teklif etmeyi düşünüyor.
  • Jean Onana, Beşiktaş’ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı isimlerden birisiydi. Kamerunlu oyuncu, Şenol Güneş’in gözüne giremedi. Oyuncunun farklı bir kulübe kiralanacağına dair iddialar vardı. Fakat, Jean Onana, 2023 – 2024 sezonunun ilk yarısını Beşiktaş’ta geçirecek.
  • Bu sezon ülkemizi Konferans Ligi’nde temsil edecek olan Fenerbahçe, transferin son gününe kadar kadrosunu kaliteli bir merkez orta saha ile güçlendirmek adına uğraşacak. Gündemdeki isim Arsenal’de mutsuz olan Jorginho! Brezilya asıllı İtalyan oyuncu için kulübüne on milyon Euro teklif edilecek.
  • Başakşehir yönetimi, geçtiğimiz günlerde teknik direktör Emre Belözoğlu ile yollarını ayırdı. İstanbul temsilcisinin yeni teknik direktörünün kim olacağı belirsizliğini koruyor. En güçlü aday Abdullah Avcı!
  • Fenerbahçe’de Luan Peres krizi yaşanıyor. Brezilyalı oyuncu, Konferans Ligi için UEFA’ya bildirilen listede yer almadı. Ayrıca, oyuncunun ciddi bir sakatlığının olduğu dile getiriyor. Ünlü spor muhabiri Yağız Sabuncuoğlu, Fenerbahçe’nin Brezilyalı stoperin sözleşmesini dondurmaya hazırlandığından bahsetti.
  • Trabzonspor, Batista Mendy transferinde mutlu sona ulaştı. Bordo mavili takım, uzun süreden bu yana Fransız oyuncuyu kadrosuna katmak adına uğraşıyordu. Bu uğraşlar en sonunda sonuç verdi. Trabzonspor, oyuncunun kulübü ile 4.5 milyon Euro karşılığında anlaştı. Ayrıca, sözleşmede bir milyon Euro tutarında bonus olacak. Batista Mendy, kısa süre içerisinde Türkiye’ye gelerek önce sağlık kontrollerinden geçecek. Ardından, kendisini Trabzonsporlu yapan sözleşmeye imza atacak.
5 Eylül
  • Galatasaray, herhangi bir sürpriz olmadığı takdirde transferi bitirdi. Sarı kırmızılı takım, son olarak Tottenham forması giyen Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele’yi kadrosuna kattı. Davinson Sanchez için kulübüne 9.5 milyon Euro ödenecek. Oyuncu ile dört yıllık sözleşme imzalandı. Kolombiyalı stoper, Galatasaray’dan 3.2 milyon Euro kazanacak. Tanguy Ndombele kiralık olarak Galatasaray’da top koşturacak. Sarı kırmızılı takım, Tottenham’a herhangi bir kiralama bedeli ödemeyecek. Oyuncunun satın alma opsiyonu 15 milyon Euro! Fransız yıldız, Galatasaray’dan 3.166 milyon Euro kazanacak.
  • Galatasaray’da Leo Dubois ve Fredrik Midtsjö, UEFA’ya bildirilen listede kendilerine yer bulmadılar. Her iki oyuncu da Süper Lig’deki bir kulübe kiralanacaklar. Christian Luyindama da takımdan ayrılmaya hazırlanıyor.