İspanyol Yıldız Sezon Sonunda Ayrılıyor

Sarı kırmızılı takım Galatasaray’ın sezon başında birçok yıldız isim ile anlaşarak kadrosuna katmıştı.

Bu yıldız isimlerin başında İspanyol oyuncu 34 yaşındaki Juan Mata vardı. Galatasaray Juan Mata ile 2 yıllık sözleşme imzalarken tecrübeli isim için bonservis bedeli ödememişlerdi.

Juan Mata sarı kırmızılı takım Galatasaray ile 1 yıl opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalarken 2022 – 23 sezonunda 20 maçta en az 45 dakika oynaması durumunda ikinci yıl için sözleşmesi devreye girecek.

Şuana kadar tecrübeli isim Juan Mata sarı kırmızılı forma ile Süper Lig ‘ de 10 ve Türkiye Kupasında 2 karşılaşmada süre aldı. Bu çıktığı 12 maçın sadece 4’ ünde 45’ dakikadan fazla sahada kaldı.

Sezon sonu için sarı kırmızılı takımdan ayrılmayı düşünen İspanyol oyuncu Juan Mata ülkesine İspanya ‘ ya dönmeye oldukça sıcak bakıyor. Juan Mata’ nın babasına da İspanyol ekiplerinden görüşmelere başladığı çıkan haberler arasında.

İspanyol Yıldız Ülkesine Dönmeye Sıcak Bakıyor

Sarı kırmızılı takım Galatasaray’ın sezon başında İngiliz ekibi Man. United’ tan bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmışlardı.

Şampiyonluk yolunda kadrosunu güçlendiren sarı kırmızılı takım İspanyol isim Juan Mata bu sezon kadroda süre bulmakta zorlansa da oynadığında takımı için elinden gelenin fazlasını dahi yapıyor.

İspanyol isim Juan Mata sarı kırmızılı takım Galatasaray ile 1 yıl opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalarken 2022 – 23 sezonunda 20 maçta en az 45 dakika oynaması durumunda ikinci yıl için sözleşmesi devreye girecek. Şuana kadar sarı kırmızılı forma ile 10’ u lig maçı olmak üzere, 2’ de Türkiye Kupasında olmak üzere 12 karşılaşmada forma giydi. Bu forma giydiği karşılaşmalarda ise 45’ dakikadan fazla sahada kalan ismin opsiyonlu olan sözleşmesi de uzamış oldu.

Sarı kırmızılı takımda bu sezon kadroda düşünülse de gelecek sezonki kadro planlaması içinde yer alması beklenmiyor.

Yeni sezon da yeni takımında geçirmesi beklenen İspanyol isim Juan Mata Ülkesine İspanya ‘ ya dönmeye sıcak bakıyor.

34 yaşındaki Juan Mata ülkesinin ekiplerinden olan İspanya 2. Lig’ de mücadele eden Las Palmas‘ın tecrübeli ismi kadrosuna katmak için nabız yokladığı biliniyor.

İspanya 2 . Lig ‘inde mücadele eden Las Palmas bu sezon 28 hafta geride kalırken 53 puan ile liderlik koltuğunda ki takım gelecek sezon La Liga’ ya çıkması muhtemel ekiplerden birisi ki kadrosunu da bu yüzden güçlendirmek istiyorlar.

Juan Mata’nın Galatasaray Karnesi

Sarı kırmızılı takım ile sezon başından bu yana Süper Lig’ de 10 karşılaşmada 260 dakika süre almasına rağmen 3 gol 1 ‘ de asist katkısı sağlamayı başardı.

Kariyerinin sonuna gelen İspanyol isim Juan Mata gelecek sezon sarı kırmızılı forma ile süre bulması ve yıllık ücretinin çok olması nedeni ile kadroda düşünülmüyor.