Lider Ankaragücü Şampiyonluk Turunda

Bu sezon TFF 1.Lig’de oldukça başarılı performanslar sergileyen Ankaragücü, ligin 34’üncü haftasında konuk olduğu Balıkesirspor karşısında rahat bir galibiyet aldı ve Süper Lig biletini kestirmeye yaklaştı. Sarı Lacivertli takım ligin 35’inci haftasında kendi sahasında Samsunspor’u konuk edeceği zorlu müsabakadan tek 1 puan dahi çıkarması durumunda bir üst lige direkt olarak yükselmeyi garantileyecek. Bu ihtimalin heyecanıyla maça hazırlanmaya devam eden Ankara temsilcisi adına işler yolunda gidiyor.

Şampiyonluk Arifesi

Bu sezon TFF 1.Lig’de mücadele etmeye başlayan Ankaragücü, geçen sezon dramatik bir biçimde veda ettiği Süper Lig’e geri dönebilmek adına çok ciddi bir avantaja sahip.

Başkent temsilcisi ligin 34’üncü haftasında konuk olduğu Balıkesirspor karşısında herkesin tahmin sırada yer alan Bandırmaspor ile arasında 8 puan fark bulunan Mustafa Dalcı’nın takımı, eğer Samsunspor ile oynayacağı 35’inci hafta müsabakasından puan veya puanlarla ayrılmayı başarırsa Süper Lig’e direkt olarak yükselmeyi garantileyecek.

Bu açıdan çok ciddi bir heyecan içerisinde olan Ankaragücü, Samsunspor ile sezonun ilk yarısında Samsun’da oynadığı müsabakada iyi bir performans sergileyememiş ve sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrılmıştı.

Bu bağlamda Kırmızı Beyazlı takımdan rövanşı da almayı hedefleyen Başkent temsilcisini tehdit eden durumsa Samsunspor’un da yine hedef kurabilecek bir takım haline gelmesi. Zira Samsun temsilcisi bu maçtan galibiyetle ayrılmayı planlıyor ve Eyüpspor ile İstanbulspor arasında oynanacak müsabakadan da İstanbulspor’un galip ayrılması durumunda 6’ıncı sırayla arasındaki puan farkı 2’ye düşüyor.

Her iki takımın da hedefleri doğrultusunda terlerinin son damlasına kadar mücadele edeceği müsabaka 1 Mayıs Pazar günü saat 16’da başlayacak. TFF 1.Lig’de 35’inci haftadan itibaren geriye kalan tüm müsabakalar aynı gün ve aynı saatte başlayacaklar.

İlk Sıranın Kilidi

Öte yandan Ankaragücü Süper Lig’e yükselmek konusunda artık büyük bir ölçüde garantiyi sağlamış durumda ama takımın ilk hedefi lige şampiyon olarak yükselmek olacak. Bu bağlamda Samsunspor karşısında oynanacak müsabakadan 3 puanın çıkartılması da Ankaragücü adına önem taşıyacak.

Zira Başkent temsilcisinin ligin 34’üncü haftasında mağlup ettiği Balıkesirspor 35’inci haftada Ümraniyespor’a konuk olacak. Kırmızı Beyazlı takımın Ankaragücü karşısında gösterdiği performanstan sonra Ümraniyespor’u mağlup edebilmesini beklemek çok gerçekçi değil ve bu bağlamda Mustafa Dalcı’nın takımı liderlik koltuğunu kaptırmak istemiyorsa 3 puanı hedeflemeli.

Ligin kuralları gereği her hafta bir takım o haftayı müsabaka yapmadan geçiriyor ve Samsunspor maçından sonra bu takım Ankaragücü olacak. Bu maçtan puansız ayrılması durumunda bir sonraki hafta da maç yapmayacağı için dezavantajlı konuma düşme riski taşıyan Ankaragücü’nün çok dikkatli olması gerekiyor.

Ancak bahsi geçtiği gibi Samsunspor da bu maça kendi hedefleri doğrultusunda çıkacak. Karadeniz temsilcisinin ligin piyasa değeri en yüksek kadrosuna sahip olduğunu ve son haftalara kadar da Süper Lig hedefleyeceğini unutmamak gerek.