Mavi Şimşekler’in Liderliği

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Adana Demirspor deplasmanda Antalyaspor’a misafir oldu. Maçın çoğu kısmında büyük bir üstünlük sağlayan Adana Demirspor, maçtan 3-0 galibiyetle ayrıldı.

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig’in gözde kulüplerinden biri olmaya devam ediyor. Bu sezon Süper Lig’de gösterdiği başarılı performansıyla iyi bir grafik çizen Adana Demirspor, 17 Eylül akşamı Antalyaspor’a misafir olarak mücadeleden 3-0 galibiyetle ayrıldı ve Süper Lig’e adını taşımayı başardı.

Adana Demirspor Nasıl Ligin Yeni Lideri Oldu?

Süper Lig’in 7. haftasında Adana Demirspor Antalyaspor deplasmanına misafir oldu. Mücadeleden 3-0’lık bir skorla galip gelen Adana Demirspor, aynı zamanda Süper Ligi’n de yeni lideri olma konumuna ulaştı. Adana Demirspor ve Antalyaspor arasındaki mücadelede Demirspor’un gollerini maçın 1. Dakikasında Younes Belhanda, 75. dakikasında Gulbrandsen ve 84. dakikasında Assombalonga  Bellhanda gibi oyuncular takıma kazandırdı.

Bellhanda, en az 47 saniyede golünü atarak sezonun en erken golünü atan kişi olma başarısına imza atmış oldu. Çok sayıda ilginç anların yaşandığı müsabakada, ev sahibi Antalyaspor takımının 2 oyuncusu Soner Aydoğdu ve Nakajima, hakeme kırmızı kart kullandırtırken, Adana Demirspor’da ise Rakitskiy hakeme kırmızı kart kullandırtarak oyun dışı kaldı.

Süper Lig’e, Mavi Şimşekler Adeta Damga Vurdu!

Transfer döneminde adeta bir şov yapan Adana Demirspor, ligin ilk sezonuna da müthiş başladı. Toplamda 16 puanı toplayarak milli araya lider konumunda giren Mavi Şimşekler’in hocası Vincenzo Montella, yakaladıkları bu başarı için “Bizim için her şey yeni başlıyor” ifadelerini kullandı.

Henry Onyekuru, Emre Akbaba, Artem Dzyuba, Papa Alioune Ndiaye, Fredrik Gulbrandsen ve diğer yıldız oyuncular… Yaz transferi döneminde ciddi başarısı olan oyuncuları kadrosuna katan Adana Demirspor, ligde adeta fırtına gibi esiyor. Mavi Şimşekler, oynadıkları 7 maçta 5 galibiyet elde ederken, topladığı 16 puanla da milli araya lider olarak girdi. Averajla Galatasaray’ dan önde bulunan lider kulüp, oynadığı pozitif futbol sayesinde taraflı veya tarafsız herkesin takdirini kazanmayı başardı. Son olarak da Antalyaspor’u 3-0’lık skorla mağlup eden Güney kulübü, bu sezon evinde oynadığı 3 maçın 3’ünde de galip gelmeyi başardı. İlk 7 haftalık performanslarını ele alan Teknik Direktör Montella, “Ayaklarımızın yere basması gerekir. Lig bizim için şu an başlıyor. Güç mücadeleler başlayacak. Zihinsel olarak hazır olmalıyız” düşüncelerini belirtti.

İtalyan Teknik Direktör Montella önderliğinde ulaştığı zirveyi bu sezon da devam ettiren “Mavi Şimşekler” 7. haftayı zirvede tamamladı.

Giresunspor, Sivasspor, Ümraniyespor, Trabzonspor ve Antalyapsor müsabakalarından galibiyetle ayrılan Montella’nın öğrencileri, Fenerbahçe’ye yenildi ancak Hatayspor’la berabere kaldı.

Bu mücadelelerde rakiplerine 16 tane gol atan Adana Demirspor, kalesine giren 9 tane golü önleyemedi.

Takımın en skorer’leri arasına ismini yazdıran futbolcular attığı 4 golle Younes Belhanda ve 2’şer golle Kevin Rodrigues ile Henry Onyekuru oldu.