Samsunspor Transfer Şampiyonu

Gelecek sezon 10 yıldır devam eden Süper Lig hasretini sonlandırabilmek için mücadele edecek olan Samsunspor bu doğrultuda kadrosuna takviyeler yapmaya devam ediyor. Kırmızı Beyazlı ekipte şu ana kadar kadroya katılan isimler taraftara heyecan kadroya da kalite katarken bu isimlere bir yenisi daha eklendi. Geçen sezonu Giresunspor’da tamamlayan ve bir süredir Samsunspor ile adı anılan Zeki Yavru, resmi sözleşmeye imzayı attı. 

İşlem Tamam

Geride kalan sezonda TFF 1.Lig’den Süper Lig’e çıkabilmek adına eline geçen fırsatları bir türlü değerlendiremeyen Samsunspor, bu nedenle taraftarını büyük bir hayal kırıklığına uğratmış ve kendisi de bir hayli üzülmüştü.

Gelecek sezona girmeden önce belki de kimsenin tahmin etmeyeceği kadar iddialı bir transfer dönemi geçiren Samsunspor rakiplerinin kıskanacağı transferler yapmaya devam ediyor.

Kadrosunu neredeyse baştan başa yenileyen Karadeniz temsilcisi kendi bölgesinden, Giresunspor’dan ayrılan Zeki Yavru’yu transfer ettiğini açıkladı. Uzun bir süredir sağ bek için arayış içinde olan kırmızı beyazlılar, 30 yaşındaki kanat oyuncusu ile 2 yıllık anlaşma sağladı. Zeki Yavru, geçen yıl Giresunspor forması ile Süper Lig’de çıktığı 31 maçta 2 asist yapma başarısı göstermişti.

Bu arada Samsunspor’un kadrosunda yer alan ancak kadroda düşünülmeyen isimlerden biri olduğu ifade edilen Vukan Savicevic de Giresunspor’a transfer oldu. 28 yaşındaki orta saha oyuncusunun transferi kulüp tarafından resmi olarak açıklandı. 

Transfer Rüzgârı 

Son 4 sezonda toplam 80 futbolcu transfer eden Samsunspor, bu sezon da transfere tam gaz devam ediyor. Şimdiye kadar 5’i yabancı toplam 15 isme imza attıran kırmızı-beyazlılar, kadrosunda bulunan 14 futbolcuyla da yollarını ayırdı. Karadeniz temsilcisi bu dönemde kaleci Jakup Szumski, savunma oyuncuları Alim Öztürk, Yusuf Abdioğlu, Mücahid Albayrak, Zeki Yavru, orta saha oyuncuları Yusuf Emre Gültekin, Celil Yüksel, Fernando Boldrin, Amir Arlı, Şener Kaya, Arvydas Novikovas, Yusuf Ensar Poyrazlı, Kadeem Harris ile forvet oyuncuları Gaetan Laura ve Ahmet Sagat’ı kadrosuna kattı.

Samsunspor’da sezon sonu sözleşmeleri sona eren Recep Burak Yılmaz, Alaaddin Okumuş, Yasin Öztekin, Joel Kayamba ve Junior Tallo ile sözleşme yenilenmedi. Ayrıca takım kadrosunda bulunan oyunculardan Kevin Boli, Tolcay Ciğerci, Hüseyin Öztürk, Nurullah Aslan, Talha Ulvan, Melih Okutan, Guy Yameogo, Necmican Cebeci ve Vukan Savicevic ile de yollar ayrıldı. Öte yandan hala Samsunspor ile sözleşmesi bulunan ve kadroda düşünülmeyen isimlerden Sheldon Bateau, Melih Altıkulaç, Semih Altıkulaç, Amir Emin Arlı, Eraldo Çinari, Furkan Fehmi Güneş, Ensar Arslan, Ismael Diomande ve Elhadj Bah’tan da kendilerine takım bulması istendi.

Kırmızı-beyazlılarda geçen sezon da kadroda bulunan 12 futbolcu ile bu sene de yola devam ediliyor. Geçen seneden devam eden oyuncular ise şunlar:

Aykut Özer, Alp Tutar, Yunus Emre Çift, Berk Taşkın, Soner Gönül, Ali Ülgen, Osman Çelik, Hasan Kılıç, Cihan Kahraman, Moryke Fofana, Polat Yaldır ve Tomane Mendes.