Spor Toto Süper Liginde İlk Yarı

Spor Toto Süper Liginde 19. Hafta itibariyle lig araya girdi. Ancak ligin 20 Ocak tarihinde ikinci yarısı başlayacak. Ligin arasının olmama sebebi ise zaten Dünya Kupası için liglere ara verilmiş olması. Spor Toto Süper Ligin 19. Haftası itibariyle ligde en çok atan takım 44 gol ile Fenerbahçe kulübü oldu. Fenerbahçe kulübünü 39 gol ile Fatih Karagümrük kulübü, 36 gol ile de Adana Demirspor kulübü takip etti. En az gol yiyen takım ise 13 gol ile Galatasaray kulübü oldu. Spor Toto Süper Liginde 1540 oyuncu değişikliği gerçekleşti. Fenerbahçe kulübü en çok oyuncu değiştiren takım oldu. Fenerbahçe kulübünü 88 oyuncu değişikliği ile Galatasaray, Kayserispor ve Ümraniyespor kulüpleri izledi.

Spor Toto Süper Liginde 19 haftada 804 kez sarı kart ve 45 kez kırmızı kart çıktı. En çok kırmızı kart gören takım ise 5 kırmızı kart ile Fenerbahçe kulübü oldu. Fenerbahçe kulübünü 4’er kırmızı kart ile Adana Demirspor ve Antalyaspor takip etti. Alanyaspor takımı ise ilk yarıda hiç kırmızı kart görmeyen takım oldu. 52 kart ile en çok kart alan takım Kasımpaşa kulübü oldu. Kasımpaşa kulübünü 51 kart ile Gaziantepspor, 50 kart ile Galatasaray kulübü takip etti. Spor Toto Süper Liginde 501 kez top fileleri havalandırdı. 342 gol ayak ile atıldı. 89 gol kafa vuruşu ile atıldı. 58 gol ise penaltı vuruşundan kaydedildi. 12 kez ise topu futbolcular kendi ağlarına gönderdi.

Futbolcu Bazında İstatistikler

Spor Toto Süper Liginde ilk yarıda en golcü oyuncu 15 gol ile Fenerbahçe takımından Enner Valencia oldu. Enner Valencia’yı 10’ar gol ile Fatih Karagümrük takımından Fabio Borini, Antalyaspor takımından Haji Wright ve Fatih Karagümrük takımından Mbaye Diagne takip etti. En çok asist yapan futbolcu da ise ilk sırayı 6 asist ile Fatih Karagümrük takımından Caner Erkin ve Fabio Borini paylaştı. 5 asist yapan futbolcular ise Gaziantepspor takımından Alexandru Maxim, Fatih Karagümrük takımından Ebrima Colley ve Adana Demirspor takımından Younes Belhanda takip etti.

En çok sarı kart gören futbolcular da ise ilk sırada Başakşehir takımından Youssouf Ndayishimiye oldu. Youssouf Ndayishimiye’yi 7 sarı kart ise takip eden futbolcular ise Konyaspor takımından Adil Demirbağ, Giresunspor takımından Alper Uludağ, Alanyaspor takımından Lorey Fer, Fatih Karagümrük takımından Otabek Shukurov ve Giresunspor takımından Ramon Arias oldu. en çok kırmızı kart gören futbolcular ise 2 kırmızı kart ile Adana Demirspor takımından Yaroslav Rakitski ve Galatasaray takımından Abdülkerim Bardakçı oldu.

Spor Toto Süper Ligi Sıralama

Lider Galatasaray oldu Galatasaray kulübünü sırasıyla Fenerbahçe, Başakşehir, Adana Demirspor, Beşiktaş, Trabzonspor, Konyaspor, Kayserispor, Alanyaspor, Fatih Karagümrük, Giresunspor, Gaziantepspor, Ankaragücü, Kasımpaşa, Antalyaspor, Hatayspor, Sivasspor, İstanbulspor ve Ümraniyespor takip etti.