İç Anadolu Derbisinde Kayserispor Rahat Kazandı

Spor Toto Süper Lig’de 19. haftanın açılış mücadelesinde Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor takımları RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda karşılaştı. Saat:19.00’da başlayan İç Anadolu derbisini ev sahibi ekip 4-1 kazanmayı başardı. İlk yarıda adeta fırtına gibi esen sarı kırmızılı takım, 23. dakikada Hosseini, 31. dakikada Kemen, ve 41. dakikada Gökhan Sazdağı’nın kaydettiği gollerle 3-0 öne geçti. İkinci yarıda biraz toparlanan Sivasspor takımı, 52. dakikada Robin Yalçın’ın ceza sahası dışından attığı harika golle biraz toparlansa da ev sahibi ekip 69. dakikada Kemen ile bir kez daha fileleri havalandırdı ve bu karşılaşmayı 4-1 kazanmayı başardı. Bu galibiyetin ardından Kayserispor puanını 26 yaptı. Sivasspor ise 15 puanda kalarak ateş hattında yer almaya devam etti. Önümüzdeki hafta ligde sarı kırmızılı ekip, Beşiktaş’ı konuk edecek. Sivasspor ise zorlu Gaziantep deplasmanına çıkacak.

Kayserispor’un maç kadrosu; Cenk Gönen, Onur Bulut, Kolovetsios, Hosseini, Carole (Dk. 72 Ackah), Kemen (Dk. 85 Ali Karimi), Campanharo, Cardoso, Mensah (Dk. 72 Ramazan Civelek), Mane (Dk. 85 Emrah Başsan) ve Gökhan Sazdağı (Dk. 90 Talha Sarıarslan)

Sivasspor’un maç kadrosu; Ali Şaşal Vural,Robin Yalçın, Caner Osmanpaşa, Goutas, Ziya Erdal, Charisis, Keita (Dk. 46 Alaaddin Okumuş), Ulvestad (Dk. 46 Hakan Arslan), N’jie (Dk. 90 Uğur Çiftçi), Gradel (Dk. 46 Erdoğan Yeşilyurt) ve Ahmed Musa (Dk. 66 Angielski)

Maçın Önemli Anları

10. dakikada sağ kanattan Kayserispor çok ani geldi., Cardoso’nun ceza sahası civarından sert vuruşunda kaleci Ali Şaşal Vural topu kurtardı.

Maçın 24. dakikasında Kayserispor golü buldu. Köşe vuruşundan gelen topa çok iyi yükselen Hosseini’nin kafa vuruşunda top filelerle buluştu: 1-0.

Mücadelenin 31. dakikasında ev sahibi ekip skoru 2-0 yaptı. Gökhan Sazdağı‘nın pası ile ceza sahası önünde topu alam Kemen’in sert ve düzgün şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

36. dakikada Mensah taşıdığı topa çok sert vurdu, top defansa da çarptı ancak iyi takip eden kaleci Ali Şaşal Vural meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

Karşılaşmanın 42. dakikasında Kayserispor farkı 3’e çıkardı. Ceza sahası sağ çaprazında Kemen’in şutunda top takım arkadaşı Gökhan Sazdağı’na doğru yöneldi. Bu oyuncunun gelişine vurduğu top ağlarla buluştu: 3-0.

Kayserispor’dan Kritik Galibiyet

49. dakikada ev sahibi ekip yine etkili geldi. Kemen’in sol taraftan sert şutunu Ali Şaşal Vural kornere çeldi.

Müsabakanın 51. dakikasında Kayserispor defansının uzaklaştıramadığı topa Robin Yalçın, ceza sahası dışından gelişine çok sert vurdu ve top ağlarla buluştu: 3-1.

Maçın 69. dakikasında Kayserispor farkı bir kez daha 3’e çıkardı. Ceza sahası içinde rakiplerini çalımlayan Kemen’in sert şutunda, top ağlarla gitti: 4-1.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve Kayserispor kritik bir 3 puan kazandı.