Fatih Mert Liglerin Durumuna İlişkin Önemli Önerilerde Bulundu

Fatih Mert

Süper Lig ekiplerinden olan MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, koronavirüs nedeniyle ertelenen liglerin durumuna ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu işin hakkaniyet ölçüsü içerisinde yapılması gerektiğine dikkat çekerek bu sene ligde düşme olmaması gerektiğini de özellikle belirtti.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, liglerin durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu sene içerisinde ligde düşme olmaması gerektiğini ifade eden kulüp başkanı, 1. Lig’den Süper Lig’e, 2. Lig’den 1. Lig’e de üçer takımın çıkmasını önerdi. Liglerin 21 takım ile oynanması gerektiğini belirten Mert, sonraki sene için düşen takımın 4 olması halinde de durumun denge sağlayacağını ifade etti. Her şeye rağmen eğer ki 18 takımla oynanmak isteniyorsa da, 20 ya 21 de olabileceğini ifade etti.

Sonraki Sezonda Play-Off Yapılabilir

Avrupa’da pek çok ülkede liglerin 20 takımla oynadığını vurgulayan kulüp başkanı, Premier Lig’in 20 takımla, İtalyan ligi olan Seri A’nın da yine 20 takımla oynadığını hatırlattı.

Süper Lig’de şampiyonun ise nasıl belirleneceğine ilişkin öneride bulunan Fatih Mert, şampiyonluk yarışı sürecinde 4 takımın göründüğünü, bu 4 takımın da sonraki sezonda ligler başlamadan bir iki hafta öncesinde play-off yapabileceğini belirtti.